Απογευματινές ομάδες


Εβδομαδιαία απογευματινά μαθήματα:

Εργαστήρι θεάτρου κι επιστήμης «Σα σχολείο γελαστό»,
για παιδιά 6-10 χρονών
(κάθε Δευτέρα απόγευμα)
Πως τραγουδιέται η προπαίδεια, πώς χορεύεται ένα πείραμα φυσικής κι αν μιλούσε το ρήμα στο επίθετο τι θα είχε να του πει;  Με όχημα το θέατρο και το παιχνίδι, στο εργαστήρι αυτό θα περάσουμε από τους σταθμούς της επιστήμης, της τέχνης και της καθημερινής ζωής. Οι μαθητές θα βιώσουν με το σώμα, το νου και την καρδιά τους, γνωστούς και άγνωστους τόπους, με αναφορές στα σχολικά μαθήματα, στις παρατηρήσεις του γύρω τους κόσμου αλλά και στην εσωτερική μοναδική ποιότητα του καθενός.
Διδάσκει η Σάντρα Μαυροειδή (6936620366)

Εργαστήρι δημιουργικής κίνησης για μικρά παιδιά.
 (κάθε Τετάρτη απόγευμα)
«Στo εργαστήρι αυτό, τα παιδιά ζωντανεύουν αυτοσχεδιαστικά με το σώμα τους ιστορίες και εικόνες εμπνευσμένες από την φύση και τις εποχές.
Γίνονται μονοπάτια, δέντρα, καρποί που ανθίζουν...
Μέσα από την κίνηση και το παιχνίδι ανακαλύπτουν το περιβάλλον τους, τον εαυτό τους  και γίνονται ομάδα με τα άλλα παιδιά. Μέσα από το σώμα μαθαίνουν την έννοια της ευθύνης και της ελευθερίας , αναπτύσσουν τη ρυθμικότητά τους και καλλιεργούν τη φαντασία τους.»
Διδάσκει η Βανέσα Σπινάσα, (6944707718)

Ομάδα μητέρας – μωρού
(κάθε Πέμπτη απόγευμα)
'' Γονείς, μητέρες με βρέφη και παιδιά στην πρώτη τρυφερή ηλικία (έως τριών χρονών), έχουν την ευκαιρία να παίξουν το χώρο μας μια φορά την εβδομάδα.
Ο ρυθμός του προγράμματος περιλαμβάνει: ελεύθερο παιχνίδι, χειροτεχνίες για τις μητέρες, ένα ελαφρύ γεύμα, τραγούδια και απλά ομαδικά παιχνίδια για τα παιδιά και κλείνει με παραμύθι και κουκλοθέατρο.
Σε όλη την ανάπτυξή του, αλλά περισσότερο στην ηλικία αυτή, τα παιχνίδια από φυσικά υλικά , ο φωτεινός και ζεστός  χώρος, η διακριτική αλλά και σταθερή παρουσία των ''μεγάλων'', συνθέτουν την αγκαλιά εμπιστοσύνης που χρειάζεται το παιδί για να εξερευνήσει, να ανακαλύψει τον κόσμο, τον εαυτό του, τους άλλους, να ανοίξει με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο και να απλώσει τα δικά του φτερά. ''
Διδάσκουν: Μαρία Μοίρα, Σόνια Ψαθά (6977375898)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου